FOLYTATÓDIK AZ ANGLIAI MAGYAR FIATALOKÉRT VÉGZETT MUNKA

„Londonban a magyar tehetségekért”

FOLYTATÓDIK A ANGLIAI MAGYAR FIATALOKÉRT VÉGZETT MUNKA

Folytatódik a „Londonban a magyar tehetségekért” című program. Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Új Nemzedék Központ angliai ifjúsági irodájának Nyárköszöntő - Évadzáró eseményén Schanda Tamás, ifjúságügyért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár elmondta: a londoni iroda közel 40 rendezvénnyel várja az Egyesült Királyságban élő magyar fiatalokat a következő egy évben.

A Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően a magyar fiatalok összesen 29 angliai és magyarországi programon vehettek részt. A közösségépítésen túl az Új Nemzedék Központ kapcsolódási pontokat teremtett különféle hazai vállalkozásokhoz, kutatásokhoz és projektekhez. Magyarországi professzorokkal kötött össze Angliában tanuló diákokat, továbbá számos workshopot és tehetséggondozó képzést szervezett.

"Ez az ország nagy feladat előtt áll, ahogyan mi is. Az a feladatunk, hogy az itt élők a Brexit után is biztonságban érezhessék magukat” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország új londoni nagykövete. „A Brexit okozta brit helyzetben a londoni New Generation Centre is igyekszik a lehető legbiztosabb pontja lenni az Egyesült Királyságban élő magyar fiataloknak” – tette hozzá a nagykövet.

Az Új Nemzedék Központ londoni ifjúsági irodájának ajtaja nyitva áll, amely nemcsak tehetséggondozó rendezvényeket szervez az Angliában élő magyaroknak, hanem információs pontként is működik a jövőben.


2016-06-24